Evenementen

“Coach en inspireer jezelf en anderen”

Workshop Groepsdynamica

Teamprocessen positief beïnvloeden

DRIEDAAGSE WORKSHOP.  start 3 nov. 2018

Herken je dit in de groepen waar jij deel van uit maakt of leiding aan geeft?

• Het gebrek aan vertrouwen en veiligheid in een groep is voelbaar maar je weet niet goed wat je daaraan kan doen.
• Er zijn een aantal dominante mensen die heel bepalend zijn en je ziet de effecten maar weet niet goed hoe je dit in de groep kan doorbreken?
• Je concludeert dat het goed zou zijn wanneer meer groepsleden aan hun communicatieve vaardigheden gaan werken. Bijvoorbeeld met behulp van NLP.
• Mensen laten elkaar niet uitpraten. Men is niet echt geïnteresseerd in elkaars mening en vraagt niet of nauwelijks door.
• Er wordt geroddeld en geklaagd. Het echte overleg vindt plaats buiten de vergadering. Je hebt er al iets aan proberen te doen maar het is je niet gelukt om dit te veranderen.
• Er is weinig besluitvaardigheid. Het stoort je dat mensen terug blijven komen op besluiten die genomen zijn, weerstand hebben tegen besluiten waar men geen invloed op heeft en dat er te weinig procesbewaking plaatsvindt en acties verzanden of niet geborgd worden.
• Teamleden geven elkaar weinig feedback en spreken elkaar niet aan. Het lukt je niet om anderen mee te krijgen in samen werken aan verbeteringen.
• Er is te weinig commitment met afspraken en sommige teamleden zijn niet resultaatgericht of niet bereid om te veranderen en blijven uitgaan van hun eigen belangen. Je spreekt ze daarop aan maar het leidt niet tot resultaat.
• Je voelt een gebrek aan competenties of persoonlijke blokkades in het nemen van verantwoordelijkheid?

Komen één of meerdere van deze signalen en gedragingen je bekend voor en wil je hier verandering in aanbrengen? In een team of groep is altijd sprake van leiders en informele leiders, dus dit kan vanuit een van deze rollen.
Neem jij je verantwoordelijkheid?

In de workshop Groepsdynamica krijg je inzichten en handvatten om ervoor te zorgen dat jij vanuit je hart gemotiveerd bent en in je kracht staat en daarmee een stimulator bent in een groep. Je leert dit te doen op een prettige, duidelijke, verbindende en respectvolle manier. Leer hoe je deze kennis en vaardigheden kunt toepassen, ook onder druk vanuit de groep of van enkele zeer sterke groepsleden.

Je krijgt dus:
• Inzicht in groepsprocessen en groepsdynamiek.
• Een eigen visie vanuit de rol die je in de groep heb.

Bij ons de workshop Groepsdynamica volgen betekent dat je leert om je communicatieve vaardigheden heel gericht te benutten in groepen of teams.
Dit kan zijn in een privé situatie in een groep maar ook in je werkcontext, zoals projectgroepen, afdeling en andere teams of groepen waar je deel vanuit maakt.
Je leert om een maximale invloed te hebben in een groep met als doel een veilige en prettige manier van samenwerken en om op een professionele manier in de dialoog te gaan en met conflicten om te gaan. Je leert hoe je een groep kunt helpen naar besluitvaardiger zijn, meer commitment te hebben en naar een verbeterattitude te leiden.

Bij de workshop Groepsdynamica zijn 3 pijlers van belang:

  1. Groepsdynamische processen: Inzicht in groepsprocessen.
  2. Actief werken met groepen: Inzichten en handvaten om de groepsontwikkeling te begeleiden en te initiëren.
  3. Strategisch denken en doen: In staat zijn om signalen en effecten in samenwerken te herkennen en herleiden naar het probleem achter het probleem. En in staat zijn om op basis daarvan de juiste stap te zetten op weg naar verbeteren.

De inhoud van de workshop wordt opgebouwd langs de volgende onderdelen:
– Vertrouwen en veiligheid als basis voor een goede samenwerking.
– De dialoog als fundament in goed omgaan met conflicten en thema’s.
– Commitment en komen tot besluiten en afspraken.
– Verantwoordelijkheid nemen, een voorwaarde in samen werken.
– Feedback geven en elkaar aanspreken.
– Resultaatgericht zijn vanuit een visie en willen verbeteren.

Toelatingseis: Geen. (ook toegankelijk voor mensen zonder NLP achtergrond)

Locatie: ’t Roadhoes in Spaubeek.

Data:
zaterdag 3 november 2018
zaterdag 17 november 2018
zaterdag 24 november 2018

Trainers: Paul Lenferink en Bertje Oudesluijs

Tijden: van 9.30 uur tot 17.30 uur

Investering: € 525
De workshop wordt aangeboden inclusief cursusmateriaal, lunch, koffie/thee en water.

BTW Onderwijsvrijstelling
LINN Sittard staat geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en is daardoor niet BTW-plichtig voor de NLP opleidingen en workshops. (www.crkbo.nl)

Deelnamebewijs:
Voor deze workshop ontvang je een bewijs van deelname.

Inschrijven

 

Gratis Ebook

Schrijf hier in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis e-book

meer informatie