Blog

Maandelijks leesvoer door Paul Lenferink en Bertje Oudesluijs

De Vierde dimensie, toeval bestaat niet

De 4e dimensie is de wereld achter de fysieke driedimensionale wereld waarin wij
dagelijks verblijven. De 4e dimensie is het huis van onze ziel.
In de 4e dimensie ligt collectieve kennis opgeslagen. Vanuit deze collectieve kennis
ontstaat de voedingsbodem voor zinvol toeval of synchroniciteit.

Synchroniciteit, het samenlopen van 2 gebeurtenissen, kunnen ervaren, dat kan alleen vanuit een hoger bewustzijn. Een voorbeeld om het duidelijk te maken:
“Als ik een andere baan wil, stuur ik die wilsboodschap de kosmos in en komt die 2e gebeurtenis, dus die andere baan, wel op mijn pad” .

Toeval bestaat niet, Syn’ betekent samen, ‘chronos’ betekent tijd en ‘teit’ is een vorm van hoedanigheid. Synchroniciteit betekent dus iets als gelijktijdigheid.
De 4e dimensie is een energieveld waar verleden, heden en toekomst samenvallen. Daar waar toeval en synchroniciteit regeren en mensen leven in het NU.

NLP gaat ook uit van het belang om in het nu te zijn en ten aanzien van energie is er ook in NLP het gegeven dat energie ook energie aantrekt. De betekenis van je communicatie is de respons die je krijgt. En denk maar terug aan onze slogan: “Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt krijg je wat je altijd gekregen hebt”.

Alles is energie en alles staat in verbinding met elkaar. Daardoor kun je de synchrone gebeurtenissen ervaren en ontdek je dat toeval niet bestaat. Aansluiten op dat energieveld geeft vertrouwen dat datgene gebeurt en op je pad komt wat in het kader van je zielsontwikkeling nodig is.

Als we vertrouwen op toeval en synchroniciteit en angst loslaten komen we in contact met onze authenticiteit. Authenticiteit is gebaseerd op eenheid van handelen vanuit je hoofd, je hart en je buik.
Ook hier kun je makkelijk een link leggen met NLP , ontwikkelen wordt immers gezien als het ontdoen van de wikkels die ons angstig maken en ons afhouden van wie we daadwerkelijk zijn

Op het moment dat er een sterk verlangen ontstaat, gaan de vierde dimensie en het toeval je helpen om met tegenslag in je leven om te gaan.

In onze NLp opleidingen geven wij meermaals aan dat veranderen kan als het verlangen groter is dan de angst. Als anderen je leven bepalen, dan heb je een middelmatig leven omdat jij je passie niet laat leven.

Alleen door passie en focus kun je toeval sturen en dan gaat het universum je helpen je dromen te realiseren.

Uiteindelijk begint een succesvol leven met het zetten van de 1e stap: controle krijgen over je geest en je niet laten leiden door angst of verleidingen.
Gedachten die worden gestuurd door verlangen zijn als het ware ‘magnetisch’ en sturen het toeval. Positieve gedachten trekken succes aan.

Wees je bewust van je gedrag, je overtuigingen en van je gedachten van vandaag, zodat je werkt aan de ideale wereld van morgen.
Uitspraak van Mahatma Gandhi: “Wees de verandering die je wilt zien in de wereld.”

Behandel anderen zoals je zelf wilt worden behandeld.
Wie goed doet die goed ontmoet.
Dit zijn aannames die zeer nauw aansluiten bij de NLP vooronderstellingen

De handvatten die het boek biedt zijn als volgt samengevat.

De wetten van de vierde dimensie:
1. Alles in de wereld is energie en alles doet ertoe.
2. Alles heeft een diepere laag van betekenis.
3. Energie blijft in een systeem behouden en kan niet in het niets verdwijnen.
4. De wet van actie is reactie.
5. De wet van aantrekken en afstoten.

Een strategie ontwikkel je door:
I. de controle los te laten.
II. in het hier en nu te leven.
III. je intuïtie sterk te ontwikkelen. Door alleen blind te varen op je ratio loop je de kans mis dit unieke vermogen te verliezen.

Intuïtie betekent letterlijk: innerlijk zien of inzicht.

Paul Lenferink
Trainer LINN Opleidingen

 

 

Gratis Ebook

Schrijf hier in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis e-book

meer informatie
Deel dit artikel op: