Blog

Maandelijks leesvoer door Paul Lenferink en Bertje Oudesluijs

Een succesvol en gelukkig leven

Een succesvol en gelukkig leven
door Paul Lenferink

Wil je een succesvol en gelukkig leven leiden dan is het belangrijk dat je stilstaat bij de basis van je goed of niet goed voelen: Je gedachten! Ik kwam een inspirerend gedicht tegen en ik geloof dat stilstaan bij wat hier staat je helpt om je doelen te bereiken.

Let op je gedachten, want zij worden woorden.

Let op je woorden, want zij worden daden.

Let op je daden, want zij worden gewoonten.

Let op je gewoonten, want zij vormen je karakter

Let op je karakter, want dat is je toekomst.

Ik wil hier wat dieper op ingaan. Je krijgt een beetje uitleg vanuit een NLP bril, ik verzeker je dat die bril je enorm kan helpen om liefdevoller met jezelf en anderen om te kunnen gaan.

Je gedachten bepalen ook hoe je je voelt en hoe je je gedraagt en terugkerende gedachten voorspellen je gedrag. Dit basale uitgangspunt is ook de basis van veranderen en groeien: Namelijk door anders te gaan denken. Er zijn mensen die zeggen “ Ja, maar dan ben ik niet meer mezelf”. Die identificatie met al je gedachten lijkt normaal? Maar daarmee oordelen we heel vaak negatief over onszelf en over anderen, zijn er oorlogen en is er strijd.
Hoe kom je aan al die gedachten? Heb je jezelf dat wijs gemaakt ? Of hebben anderen jou dit wijsgemaakt? Ben je daarom wijs, eigenwijs of niet goed wijs? Je bent niet geboren met al je gedachten. De mening of oordeel over wat goed en fout is, wat mooi en wat lelijk is, wat slecht en juist is, is je wijsgemaakt door mensen die vonden dat hun gedachten de beste waren; je ouders, vrienden, school, of tijdsgeest én je hebt zelf conclusies getrokken vanuit ervaringen en gevoelens .
Natuurlijk hebben we in samenzijn en samenleven ook kaders vastgesteld maar deze zijn niet heilig! We zien ook dat waarden en normen veranderen, toch?

Maar zijn je gedachten daarom absoluut waar? En voor ieder ander ook waar? Als we de relativiteit van onze gedachten meer zouden beseffen leidt dat tot meer neutraliteit en betere samenwerking. Hoe zou de wereld eruit zien als religies, leiders en mensen daar vanuit zouden gaan?
De wereld zou begripvoller en liefdevoller zijn.

HET IS NU TIJD JE TE REALISEREN DAT JE ZELF MAG DENKEN!
LEEF JE EIGEN LEVEN EN NIET HET LEVEN VAN EEN ANDER.

NLP biedt je de mogelijkheid om je gedachten te verkennen en je te helpen om een aantal negatieve gedachten over jezelf en anderen of zelfs over de wereld te heroverwegen. Dat is niet gemakkelijk want onze gedachten zijn heel diep verankerd in ons, maar het kan!
Hoe zou je leven eruit zien als je negatieve gedachten over jezelf transformeert naar positieve gedachten over jezelf? Wanneer je angsten kunt loslaten en negatieve ervaringen uit het verleden gebruikt als leerervaring?

Stel je voor dat je volledig jouw waarheid durft te spreken of dat je tegen jezelf vanuit je hart kunt zeggen ” Ik hou van mij!!”

Gratis Ebook

Schrijf hier in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis e-book

meer informatie
Deel dit artikel op: