Blog

Maandelijks leesvoer door Paul Lenferink en Bertje Oudesluijs

Groei zelf en laat anderen groeien

Onlangs zag ik een mooie en tegelijkertijd zeer inspirerende film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal: ‘Queen of Katwe’.

Deze film gaat over een jong  meisje dat woont in een krottenwijk in Uganda die er bij toeval achter komt dat zij een echt schaaktalent is. Ze heeft daarbij ook nog het geluk dat iemand haar talent ziet en in haar gelooft!

Deze film vertelt haar verhaal; de weg die ze gaat van jong meisje uit een gezin dat wordt opgevoed door een alleenstaande moeder, tot het moment dat ze de titel ‘eerste vrouwelijke schaakmeester van Uganda’ krijgt.

Het is door verhalen als dit dat ik mij nóg sterker verbonden voel met NLP en de manier waarop wij dit als LINN Opleidingen overdragen aan onze cursisten. Voor ons gaat het in essentie om mensen te laten inzien dat de wijze waarop wij naar de wereld en de mensen om ons heen kijken, bepalend is voor onze kwaliteit van leven.

Neem maar eens  iemand uit je omgeving in gedachten waar je misschien een ietwat negatief oordeel over hebt en zie deze persoon voor je. Terwijl je dit doet stel je jezelf in alle eerlijkheid de vraag “Wat kan jij goed, misschien wel beter dan ik?” In veel gevallen zul je merken dat er heel verrassende dingen op komen. Dat betekent niet dat eventueel negatief gedrag hiermee verdwenen is, maar jouw  bereidheid om in communicatie te blijven met de ander krijgt wel een positieve ‘boost’. En daardoor ga jij je niet alleen wat beter voelen over de ander, maar als extra bonus, ga jij je ook nog beter voelen over jezelf.

Het fijne van NLP is dat het niet alleen bewustwording biedt, maar ook mooie en eenvoudig toepasbare technieken die zorgen dat jij hardnekkige gedachten en/of negatieve gevoelens los kan laten, waardoor  jij jouw eigen unieke talenten kunt ontdekken en  ontplooien.  Dezelfde technieken kun je ook op anderen toepassen.

Groei zelf en laat anderen groeien.

Maak er wat moois van!

Meer info over de film: Queen of Katwe (IMDB)

Gratis Ebook

Schrijf hier in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis e-book

meer informatie
Deel dit artikel op: