Blog

Maandelijks leesvoer door Paul Lenferink en Bertje Oudesluijs

Dapper jongetje verzamelt glimlachjes

Deze dag begon voor mij als zoveel dagen.
Door onderstaand bericht kreeg de dag een gouden randje. Het raakte mij direct in mijn hart.
Inspiratie, om de wereld vorm te geven zoals jij dat graag ziet….. NLP in zijn puurste vorm.
Want met NLP ben je in staat om datgene wat je meemaakt, ook verdrietige en minder fijne momenten, zo’n betekenis te geven dat het een krachtbron wordt!
En dat is wat wij iedereen gunnen.

Geniet ervan!

Bertje Oudesluijs
Trainer LINN Sittard

Dapper jongetje verzamelt glimlachjes

door redactie VROUW

Jayden Hayes is pas 6 jaar oud en heeft meer verdriet gekend dan de meesten op die leeftijd. Twee jaar terug overleed zijn vader en afgelopen week verloor hij ook zijn moeder. Dit stoere jongetje laat zich niet uit het veld slaan, hij zet z’n verdriet om in een mooi fotoproject.

Jayden had genoeg van alle gezichten om hen heen die op onweer stonden en besloot per direct dat hij mensen aan het lachen wilde maken. Hij vertelde dit aan zijn tante en het idee van een glimlachexperiment was geboren. Samen met zijn nichtje Natasha trekt het jongetje erop uit, bewapend met kralenkettingen en speelgoed.

500 smiles

Hij deelt de kettingen en het speelgoed uit en de glimlach die het oplevert legt hij met behulp van zijn nichtje vast. De foto’s deelt hij met het web door ze op Instagram te plaatsen. Aan de Huffington Post verteld Natasha: “Het doel was 500 foto’s van glimlachende mensen, we zitten nu rond de 300. Daarbij rekenen we de foto’s die we binnenkrijgen via internet niet mee, haha.”

“Dit experiment helpt Jaden met het verwerken, maar ’t laat ook zien dat zelfs één glimlach al een enorm verschil kan maken. Ik weet bijna zeker dat ‘ie dit al wist, maar dat hij er simpelweg aan herinnerd moest worden. Jaden laat ons zien dat, hoeveel pijn je ook hebt, wanneer je lacht wordt alles een beetje makkelijker.”

En dat zijn wij helemaal met Natasha eens!

Gratis Ebook

Schrijf hier in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis e-book

meer informatie
Deel dit artikel op: